Renovatie Bedrijfspand Lightshine Monster

  • Homepage
  • >
  • Renovatie Bedrijfspand Lightshine Monster

Renovatie Bedrijfspand Lightshine Monster

In 2021 hebben wij de bedrijfs metamorfose van Lightshine te Monster mogen realiseren. Dit was een uitdagend project maar wel een om met trots op terug te kijken.

De renovatie van het bedrijfspand

Dit project is een mooi voorbeeld van iets unieks. Samen met Lightshine hebben we gekeken hoe we het project echt uniek konden maken. Op deze manier is dat zeker gelukt. Door de a-symetrische gevel geeft het een geweldig effect. Daartussen bamboe stroken waardoor je ook nog een hout look in het bedrijfspand krijgt.

Bamboe

Bij dit project hebben we er voor gekozen om kleine stukjes van het pand te bekleden met bamboe. Dit geeft een extra effect aan de a-symmetrische gevel.

Tot slot hebben we de complete buitengevel van bamboe voorzien. Bamboe is een onuitputtelijke grondstof het groeit sneller dan welke plant dan ook, tot wel 1 meter per dag. Daarbuiten neemt bamboe ook meer CO2 op dan wordt uitgestoten met de productie. Verder heeft bamboe brandklasse B-S1-D0 met een productgarantie tot 25 jaar. Omdat het word opgebouwd uit individuele strips is er sprake van geringe krimp en rek. Het materiaal is massief en door en door gekleurd. Ook een groot voordeel van bamboe is dat het extreem hard is. Na enkele maanden gaat het materiaal langzaam verkleuren en gaat het nog meer leven.

Bent u ook benieuwd wat er bij u allemaal mogelijk is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.