fbpx
Renovatie van bedrijfspanden | Asbest verwijderen, dakrenovatie, gevelrenovatie en meer!

Dakrenovatie nodig?

Een dakrenovatie aan uw bedrijfspand, bedrijfshal,
kas, loods, schuur of stal?

Toe aan een dakrenovatie? Meestal slecht nieuws, vaak zit u namelijk niet te wachten op het renoveren van uw dak. Anderzijds brengt een dakrenovatie ook voordelen met zich mee. U hoeft zich geen zorgen meer te maken om lekkage en de isolatie van een gerenoveerd dak is ook veel beter wat scheelt in de energiekosten.  Om u goed voor te bereiden leest u op deze pagina alle ins en outs omtrent het renoveren van uw dak.

Dakrenovaties van bedrijfspanden, kassen, loodsen, schuren en stallen

Barten Projecten is gespecialiseerd in grote en kleine dakrenovaties van bedrijfspanden, kassen, schuren en stallen. We renoveren of vervangen gedateerde daken of vernieuwen indien nodig de gehele dakconstructie. We doen ook veel asbest projecten, waarbij we eerst het asbest verwijderen en vervolgens een nieuw dak plaatsen eventueel in combinatie met zonnepanelen.

Barten Projecten doet geen kleine dakreparaties. Voor een schuin liggende dakpan of een kleine lekkage op zolder kunt u beter even contact opnemen met de plaatselijke dakdekker.

Barten Projecten heeft een grote capaciteit en houdt altijd rekening met de invloed van een dakrenovatie op het bedrijf. In veel gevallen kunnen wij door goede voorbereidingen in 1 a 2 dagen de complete renovatie uitvoeren, zodat het bedrijf daar een minimale mate van hinder van ondervindt. Wij hebben vele grote projecten gerealiseerd en hebben ons dan ook helemaal gespecialiseerd in dakrenovaties van bedrijfspanden, kassen, schuren en stallen.

Barten Projecten is gespecialiseerd in dakrenovaties voor een:

  • bedrijfspand,
  • kas,
  • loods,
  • schuur,
  • stal.

We hebben voornamelijk zakelijke klanten in de tuinbouw- en agro sector.

Dakrenovatie bedrijfspand, kas, schuur, loods, hal of stal

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Kleine gebreken aan het dak, zoals verschoven dakpannen op of scheurtjes in de dakbedekking kunnen meestal worden opgelost met een dakreparatie. Neem hiervoor contact op met een dakdekker in de buurt. Heeft het dak echter zijn levensduur bereikt of heeft een groot deel van het dak schade opgelopen, dan is het tijd voor een dakrenovatie. ‘Pleisters blijven plakken’ heeft dan meestal geen zin meer en zorgt op de langere termijn voor een grotere kostenpost. Wacht u écht te lang met vernieuwen, dan kan zelfs de dakconstructie worden aangetast en moet er in het ergste geval een compleet nieuw dak worden geplaatst. Uiteraard brengt dit een hoge kostenpost met zich mee.

Zoek een dakrenovatie specialist

Zoek een specialist die kan beoordelen wat de staat van uw dak is en of er een dakreparatie, -renovatie of een nieuw dak nodig is. Nodig daarom diverse bedrijven uit om de staat van het dak te beoordelen. Een dakinspectie is in de meeste gevallen gratis en vrijblijvend!

Vergelijk de diverse bevindingen en prijsvoorstellen van de diverse partijen. Ga niet altijd af op de goedkoopste, want goedkoop kan duurkoop zijn, zeker bij dakrenovaties. Prijzen lopen erg uiteen, maar ook de geboden kwaliteit, service en snelheid. Laat u goed informeren zodat u zeker weet dat u de juiste partij kiest voor het renoveren van uw dak!

Wat kost een dakrenovatie?

Heeft het dak zijn beste tijd gehad, dan is het tijd voor een dakrenovatie. Stel deze klus niet te lang uit, het dak is namelijk één van de meest kwetsbare gedeeltes van uw bedrijfspand, kas, loods, schuur of stal. Wacht u te lang dan kan een verouderd dak zomaar schade veroorzaken aan de dakconstructie en dan bent u verder van huis.

De prijzen voor het renoveren van uw dak lopen erg uiteen en zijn helemaal afhankelijk van de staat van het dak. Daarnaast kunnen verschillende factoren zoals bereikbaarheid en werkhoogte ook van invloed zijn op de prijs. Omdat de situatie van ieder project anders is kan er pas een goede offerte opgemaakt worden na een kort bezoek waarin een dakinspectie wordt uitgevoerd.

Vergunningen

Voor het vervangen van de dakbedekking is geen vergunning nodig, ook niet als u voor een ander materiaal kiest. Gaat u echter fundamentele wijzigingen aanbrengen aan het dak dan is het meestal wel nodig om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Bijvoorbeeld:

  • bij werkzaamheden aan een monumentaal pand is het uiteraard nodig om een vergunning aan te vragen,
  • als de draagconstructie van het dak wordt aangepast,
  • als de hoogte, breedte of diepte van het dak wijzigt,
  • als er asbest in het spel is

Twijfelt u of er een vergunning nodig is? Barten Projecten regelt uw dakrenovatie van A tot Z. Wij verzorgen zo ook onder andere de vergunningen voor de renovatie van het dak.

Subsidies voor dakrenovatie

Barten Projecten heeft zich helemaal gespecialiseerd in subsidies en subsidie aanvragen voor dakrenovatie (eventueel i.c.m. asbest verwijderen). Wij weten precies in welke situatie u in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten geven subsidies voor duurzame maatregelen, dit kan de investering in uw dak een stuk aantrekkelijker maken. Daarnaast is er een verschil tussen de bruto kosten en de netto kosten. Door subsidies en regelingen liggen de daadwerkelijk kosten aanzienlijk lager! Een dakrenovatie in combinatie met zonnepanelen kan door subsidie mogelijkheden extra interessant worden. Barten Projecten heeft terugverdien tijden van minder dan 5 jaar gerealiseerd op de totale investering.

Gezamenlijk renoveren met aangrenzend bedrijfspand

Barten Projecten heeft in het verleden meerdere projecten gerealiseerd waarbij we van 2 (of zelfs 3) aangrenzende bedrijfspanden (of kassen, stallen, loodsen, schuren, bedrijfshallen etc.) ‘in één keer’ het dak renoveerde. Dit scheelt uiteraard aanzienlijk in de kosten. Hebben u buren dus ook een oude schuur of een bedrijfspand met een dak die aan renovatie toe is, kijk dan of u een renovatie in de gezamenlijkheid kunt uitvoeren.

Werkgebied Barten Projecten

 

Dakrenovatie Zuid Holland

Barten Projecten verzorgd uw complete dakrenovatie in Zuid-Holland. Wij zijn gevestigd in Naaldwijk, gemeente Westland, maar voeren dakrenovaties uit aan bedrijfspanden in heel Nederland. We hebben veel klanten in de Westlandse dorpen zoals De Lier, ‘s Gravenzande, Naaldwijk, Poeldijk, Honselersdijk, Kwintsheul en Wateringen. We voeren hier dakrenovaties uit aan kassen en schuren van tuinbouwbedrijven en bedrijven in de agro sector.

 

Dakrenovatie Noord-Holland

Ook buiten het Westland hebben we diverse dakrenovaties uitgevoerd bij verschillende type bedrijven! We doen regelmatig zaken met bedrijven in Noord-Holland met betrekking tot dakrenovaties van schuren of stallen van bijvoorbeeld een boerderij. Benieuwd naar de kosten voor een dakrenovatie van uw bedrijfspand? Neem gerust contact met ons op en laat u goed en betrouwbaar voorlichten!

Video dakrenovatie bedrijfspand

Share This