Renovatie Mol Sloopwerken Vlaardingen

  • Homepage
  • >
  • Renovatie Mol Sloopwerken Vlaardingen

Project: Renovatie Mol Sloopwerken Vlaardingen

Via een bekende zakenrelatie kwamen wij in contact met Mol Sloopwerken in Vlaardingen. Mol Sloopwerken is een bedrijf met al 80 jaar ervaring in sloopwerkzaamheden betonboringen en  asbest saneringen. De renovatie bij Mol Sloopwerken in Vlaardingen is gestaagd verlopen.

Bedrijfsverzamelgebouw

De opdracht was in eerste instantie vrij eenvoudig een gevel vervangen van 3 aparte gebouwen, zodat het een gelijke uitstraling zou krijgen. “Dat het een beetje 1 gebouw lijkt” melde Arie Mol. Na zorgvuldig metingen uitgevoerd te hebben op locatie, werd het resultaat in onze gedachte steeds duidelijker. 

4 Verschillende gevels 1 Uitstraling

Nadat we het gebouw zo uitgelijnd hadden dat er 1 voorgevel lijn ontstond (de gevel overal uitgevuld dat deze recht loopt), moest nu ook de hoogte in 1 lijn doorlopen. Dit is gerealiseerd d.m.v een stalen frame achter de bestaande gevel te plaatsen. Deze valse gevel is aan 2-zijde voorzien van beplating, omdat anders de afdichting niet gewaarborgd kon worden. Hierna is de bestaande dakbedekking aangesloten op de nieuwe gevel en is de (te kleine) waterafvoer vergroot om voor voldoende afvoer te zorgen. Ook is er een zogenaamde waterspuwer gemonteerd. Mocht deze vergrote afvoer toch verstopt raken, dan zou het water toch van het dak afstromen. 

Overhead deuren

De nieuwe units hebben verschillende eigenaren en huurders geregen met allemaal eigen wensen. Alle overhead deuren zijn voorzien van zonwerend glas en beschikken over 2 stuks afstandsbedieningen, waardoor deze al geopend wordt als je het terrein oprijdt en je naar binnen wil gaan. Maar de laatste hal zou in gebruik genomen worden door Allure een bedrijf die luxe Chalets maakt voor o.a. Europracs. De bestaande deur van 4,00 x 4,00 meter was zeker niet toereikend. Als gevolg is de staalconstructie aangepast en is er een deur van 6,00 x 4,50 meter (B x H) gemonteerd. Deze met dezelfde luxe opties als de andere 3 units.

1 Gebouw 4 Units

Nadat de gevels vervangen waren en er werkelijk 1 gebouw tevoorschijn was gekomen, is deze verdeeld in 4 grote units. Hierdoor is het rendement van de investering door de betrokken partijen in de juiste verhouding gekomen van kosten en baten. Kortom alle wensen van het lijstje en een ieder ruime goed geïsoleerde moderne werkruimte. Ook hier weer gebruik gemaakt van alle stimuleringsregelingen van gemeente en subsidies beschikbaar gesteld door RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email