fbpx
Renovatie van bedrijfspanden | Asbest verwijderen, dakrenovatie, gevelrenovatie en meer!

Asbest verwijderen?

Ja, haal dat asbest van mijn dak!

Asbest verwijderen? Hoe gaat het verwijderen van asbest nu precies in zijn werk? Voor de meesten is dit geen dagelijkse kost waardoor het vaak veel vraagtekens oproept. Op deze pagina vind je allerlei informatie over het verwijderen van asbest. Heb je toch nog vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Barten Projecten is specialist in asbestsanering van grote panden en helpt je graag verder. Neem daarom gerust even contact op als we je verder kunnen helpen.

Barten Projecten verzorgt het hele traject voor je. Van aanvragen van vergunningen en subsidies tot de realisatie van het project. Zo heb jij één aanspreekpunt wat het voor jou een stuk eenvoudiger maakt. Om voor de klant een duidelijk overzicht te krijgen maken we gebruiken van een bewezen 10 stappenplan voor het verwijderen van asbest, super transparant dus!

Asbest verwijderen van uw bedrijfspand? Wij verwijderen asbest van uw kas, loods, schuur of stal al binnen 2 dagen!

Wat is asbest

Het woord ASBEST is afgeleid van het Griekse woord ASBESTOS wat onverwoestbaar betekend. Omdat asbest deze eigenschap heeft was het een heel geschikt product voor diverse toepassingen in de bouw. Het heeft een grote treksterkte en een grote slijtvastigheid, het is bestand tegen hoge temperaturen, logen, zuren en het heeft een isolerend vermogen en is goed te verweken met ander producten. Asbest bleek buiten dat het duurzaam is ook heel goedkoop, hierdoor was het een veel gebruikt product in de bouw. Lees meer over asbest in het artikel 'Wat is asbest'.

Gevaar van asbest

Hoewel sommige soorten asbest gevaarlijker kunnen zijn dan andere, zijn ze wel allemaal gevaarlijk. Microscopische asbestvezels kunnen niet worden gezien, geroken of geproefd. Wanneer iemand asbeststof inademt of opneemt, kunnen de minerale vezels voor altijd in het lichaam vast komen te zitten.

Asbestvezels in het lichaam kunnen ontstekingen, littekens en uiteindelijk genetische schade aan de lichaamscellen veroorzaken. Een zeldzame en agressieve kanker, mesothelioom genaamd, wordt bijna uitsluitend veroorzaakt door blootstelling aan asbest, maar asbest veroorzaakt ook andere vormen van kanker en progressieve longziekte.

Blootstelling aan asbest

Geen enkele blootstelling aan asbest is veilig, maar asbest levert in de meeste gevallen pas echt gevaar op wanneer iemand wordt blootgesteld aan een hoge concentratie asbest of voor een langere periode. Bij elke blootstelling hoopt zich meer asbest op in het lichaam en vergroot de het gevaar op asbest gerelateerde ziekten.

De overgrote meerderheid van patiënten met asbestgerelateerde ziekten zijn mannen van 60 jaar of ouder. Dit komt omdat asbestgerelateerde ziekten een zeer lange latentieperiode hebben, die vaak decennia nodig heeft om zich te ontwikkelen. Ze zijn meestal terug te leiden op beroepsmatige blootstelling in vakgebieden die veelal uitgevoerd worden door mannen.

Feiten over asbest

 • Asbest is in meer dan 60 landen verboden, maar bijvoorbeeld niet in Amerika
 • Asbest is een natuurlijk mineraal dat in veel producten werd gebruikt vanwege zijn weerstand tegen hitte
 • Blootstelling aan asbest is de primaire oorzaak van mesothelioomkanker
 • Blootstelling aan asbest is de belangrijkste oorzaak van werkgerelateerde sterfgevallen in de wereld
 • Wereldwijd sterven jaarlijks ongeveer 90.000 mensen aan asbestgerelateerde ziekten
 • Naar schatting 125 miljoen mensen wereldwijd lopen nog steeds risico op beroepsmatige blootstelling aan asbest.

Asbest verwijderen

Asbest verwijderen? Dan is toch de eerste vraag eigenlijk waarom asbest verwijderd moet worden. Het is 30 jaar geleden dat in Nederland het verbod op asbest inging. Tot 1994 werd asbest in tal van producten gebruikt. Asbest werd vooral gebruikt in bouwmaterialen. Het is verwerkt in golfplaten, schoorsteenpijpen en bijvoorbeeld plaatmateriaal. Dakbedekking waarin asbest verwerkt zit, heeft volgens de overheid een levensduur van ongeveer 30 jaar, daarom moeten uiterlijk in 2024 alle daken asbestvrij zijn!

Het verwijderen van asbest, ook wel asbestsanering genoemd, dient op de juiste manier te gebeuren. De overheid kan zelfs een boete geven als de verwijdering niet goed gebeurd. Om het doel van de overheid in 2024 te bereiken zal er eerst een hele hoop asbest verwijderd moeten worden. Maar het verwijderen van asbest is heel gevaarlijk waardoor de kosten voor het verwijderen van asbest ook behoorlijk kunnen oplopen.

Waarom moet asbest worden verwijderd?

Asbest is een groep natuurlijke mineralen die bestaan uit piepkleine, naaldachtige vezels. Die kunnen diep in de longen doordringen en wie ze inademt, kan ziek worden. De vezels veroorzaken onder meer longkanker en stoflongen, een aandoening die ook wel bekendstaat als asbestose. Jaarlijks overlijden alleen al in Nederland ongeveer 1000 mensen aan de gevolgen van asbest. Dat moet over 30 tot 40 jaar teruggedrongen zijn naar nul.

Hoeveel daken met asbest zijn er in Nederland?

Asbest verwijderen | Hoeveel bedrijfspanden met asbest dak?Asbest werd vroeger veel toegepast in bouwmaterialen. Er zijn dan ook nog steeds veel gebouwen waar asbest in is verwerkt. We zien vooral nog veel asbesthoudende daken. Het gaat mogelijk om honderdduizenden daken.

 • 7% van de woningen
 • 35% van de agrarische gebouwen
 • 10% van de industriële gebouwen
 • 8% van de overige gebouwen

Asbest verwijderen in de praktijk

Asbestinventarisatie

Gezien het gevaar van asbestsanering begint het proces voor het verwijderen van asbest eigenlijk altijd met een asbestinventarisatie. Dit is wettelijk bepaald door de overheid. De asbestinventarisatie is een onderzoek, waarin volgens specifieke richtlijnen (SC-540) wordt bepaald of er asbest in uw pand aanwezig is. Het kan zelfs zo zijn dat er wel asbest in uw pand aanwezig is, maar dat dit niet verwijderd hoeft te worden. Dit is het geval als de asbest zich niet kan mengen met de buitenlucht. Wel is het van belang om na te kijken of asbesthoudende product niet beschadigd is. Als het asbesthoudende materiaal wel beschadig is kan er namelijk alsnog asbest vrijkomen.

Asbestinventarisatierapport

De bevindingen van de asbestinventarisatie worden vastgelegd in een asbestinventarisatierapport. Een asbest inventarisatie rapport is een rapport dat verplicht is bij een renovatie of sloop van een bedrijfsruimte, loods of schuur. Tenzij het bouwobject van na 1994 is.

Barten Projecten kan u van een asbestinventarisatierapport voorzien. Onze specialisten kijken als eerst of er überhaupt sprake is van asbest. Als er asbesthoudende materialen worden gevonden dan wordt er gekeken om welke soort asbest het gaat. Aan de hand van deze bevindingen stellen we een rapport op en bepalen we óf en hoe het asbest verwijderd dient te worden. Dit is direct dan ook stap 1 van ons 10 stappenplan voor het verwijderen van asbest.

Wat kost het verwijderen van een asbestdak?

De kosten voor het verwijderen van een asbest dak hangen af van verschillende factoren bijvoorbeeld de oppervlakte van het dak en van het gebruikte materiaal. Asbest komt voor in platen en golfplaten, maar ook in asbestvilt en -papier, dat gebruikt werd om bijvoorbeeld brandvertragende eigenschappen te geven aan betimmeringen en scheidingswanden. Lees op deze pagina meer over de kosten voor het verwijderen van asbest.

Artikelen over het verwijderen van asbest

Kosten asbest verwijderen

Kosten asbest verwijderen

Kosten asbest verwijderen lopen erg uiteenWat zijn nu de kosten voor het verwijderen van asbest van mijn dak? Een veel gestelde vraag! De prijzen voor verwijderen van uw asbest dak lopen erg uiteen. Allereerst is de locatie en dus de bereikbaarheid van invloed. Is de...

Waarom asbestverbod op daken in 2024?

Waarom asbestverbod op daken in 2024?

In 1994 mocht er geen asbest in Nederland meer worden verkocht. De gedachte is dat iedereen 30 jaar de tijd heeft gehad om het te laten saneren of er voor te sparen. De levensduur is bereikt, er zijn subsidies geweest en die zijn er nog steeds om het te stimuleren,...

Wat is een asbestinventarisatie rapport

Wat is een asbestinventarisatie rapport

Een asbest inventarisatie rapport is een rapport dat verplicht is bij een renovatie of sloop van een bedrijfsruimte, loods of schuur. Tenzij het bouwobject van na 1994 is. Barten Projecten kan u van zo’n rapport voorzien. Specialisten kijken of er überhaupt sprake is...

Asbest herkennen

Asbest herkennen

De herkomst van asbest Asbest herkennen? Om asbest te herkennen is het handig om iets te weten over de herkomst van asbest. Asbest werd jarenlang in alle continenten gewonnen. Zelfs de Romeinen gebruikte al asbest in verschillende bouwwerken. Tussen 1940 en 1993 is er...

Wat is asbest

Wat is asbest

Wat is asbest? Het woord ASBEST is afgeleid van het Griekse woord ASBESTOS wat onverwoestbaar betekend. Omdat asbest deze eigenschap heeft was het een heel geschikt product voor diverse toepassingen in de bouw. Het heeft een grote treksterkte en een grote...

Barten Projecten biedt u een totaalconcept voor het verwijderen van asbest

Wat kan Barten Projecten voor u betekenen bij het verwijderen van asbest?

 1. Verzorgen van een asbestinventarisatierapport.
  Dit Rapport is altijd nodig voorafgaande renovatie of sloop. Uiteindelijk is dit ook het rapport waarmee B&H projecten de vergunning zal aanvragen
 2. Zorgen voor de sloopmelding
  Om te mogen slopen heeft u een sloop vergunning nodig B&H projecten verzorgt deze voor u en neemt alle zorgen uit handen
 3. Complete renovatie mogelijk
  Buiten het verwijderen van asbest daken en monteren van uw nieuwe dak kunt u bij B&H projecten ook terecht voor complete renovatie,
 4. Tijdsduur van saneren asbest en nieuw dak
  In 2 dagen kan B&H projecten uw nieuwe dak realiseren. 1 dag asbest dak saneren andere dag nieuwe dak erop.
 5. Verzorgen van zonnepanelen na het verwijderen van asbest en het renoveren van uw dak.
  Nadat het dak verwijdert en vernieuwd is kunnen wij eventueel ook zonnepanelen plaatsen op uw nieuwe dak.

 

Asbest verwijderen van bedrijfspanden, kassen, loodsen, schuren en stallen

Barten Projecten is gespecialiseerd in grote en kleine projecten voor het verwijderen van asbest van uw bedrijfspand, kas, loods, schuur of bijvoorbeeld stal. We starten met de asbestsanering en renoveren of vervangen gedateerde daken of vernieuwen indien nodig de gehele dakconstructie. We doen ook veel projecten, waarbij we eerst het asbest verwijderen en vervolgens een nieuw dak plaatsen in combinatie met zonnepanelen. Vanwege de vele subsidie regelingen is dit een interessante optie waarbij we al terugverdientijden van minder dan 5 jaar hebben gerealiseerd.

Barten Projecten heeft een grote capaciteit en houdt altijd rekening met de invloed van asbestsanering op het bedrijf. In veel gevallen kunnen wij door goede voorbereidingen in 1 a 2 dagen de complete asbestsanering uitvoeren, zodat het bedrijf daar een minimale mate van hinder van ondervindt. Wij hebben vele grote projecten gerealiseerd en hebben ons dan ook helemaal gespecialiseerd in het verwijderen van asbest in daken van bedrijfspanden, kassen, loodsen, schuren en stallen.

Asbest verwijderen in 10 stappen

Voor het verwijderen van asbest werken wij met het bewezen 10 stappenplan!

Asbest verwijderen 10 stappenplan! Wij verwijderen uw asbest dak in 10 stappen!

Kortom:

 • Heeft u asbest in uw bedrijfspand en wilt u dit asbest verwijderen?
 • Kan uw bedrijfsruimte een fris of nieuw uiterlijk gebruiken?
 • Wilt u zonnepanelen ?
 • Wilt u ontzorgt worden in het gehele traject?
 • Wilt u meer weten over subsidies en terug verdientijden
 • Wilt u vrijblijvend een gesprek

Neem vrijblijvend contact op met Barten Projecten, stuur een email naar mike@benhprojecten.nl of bel direct met onze adviseur Michael Hoogenraad op +316 -24 24 38 78.

Ik wil van mijn asbest af, bel mij terug!

2 + 2 =

Werkgebied Barten Projecten

Asbest verwijderen Zuid Holland

Asbest verwijderen in Zuid-Holland? Barten Projecten verzorgd uw complete dakrenovatie inclusief het verwijderen van asbest in Zuid-Holland. Wij zijn gevestigd in Naaldwijk, gemeente Westland, maar verwijderen asbest bij bedrijfspanden in heel Nederland. We hebben veel klanten in de Westlandse dorpen zoals De Lier, ‘s Gravenzande, Naaldwijk, Poeldijk, Honselersdijk, Kwintsheul en Wateringen. We voeren hier complete dakrenovaties uit aan kassen en schuren van tuinbouwbedrijven en bedrijven in de agro sector.

 

Asbest verwijderen Zuid-Holland? Barten Projecten uit Naaldwijk, gemeente Westland verwijderd u asbest dak al in 2 dagen!
Asbest verwijderen Noord-Holland. Barten Projecten verwijderd uw asbest dak in Noord-Holland! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Asbest verwijderen Noord-Holland

Asbest verwijderen in Noord-Holland? Ook buiten het Westland hebben we veel asbest verwijderd bij verschillende type bedrijven! We doen regelmatig zaken met bedrijven in Noord-Holland met betrekking tot het verwijderen van asbest en complete dakrenovaties van schuren of stallen van bijvoorbeeld een boerderij. Benieuwd naar de kosten voor het verwijderen van asbest van uw bedrijfspand? Neem gerust contact met ons op en laat u goed en betrouwbaar voorlichten!

Barten Projecten

Asbest verwijderen Naaldwijk, Westland, Zuid-Holland?

Barten Projecten uit Naaldwijk helpt u graag verder!

Asbest verwijderen Naaldwijk, asbest verwijderen De Lier, asbest verwijderen Honselersdijk, asbest verwijderen Poeldijk, asbest verwijderen Kwintsheul, asbest verwijderen Maassluis, asbest verwijderen Maasland, asbest verwijderen Wateringen